רוצים להרגיש רזים בבוקר?
הפחיתו את הכמות שאתם אוכלים בלילה.
החליטו שלא אוכלים אחרי ארוחת הערב שום דבר!
למרות ההנאה שבאכילה מאוחר, זה פוגע בדיאטה! 

 

 
 
 
 
 

פופקורן- הסרט הוא רק תירוץ


הפופקורן השתלט על הרגלי הנשנוש בכל צפייה בסרט, גם במסגרת הביתית-חברתית ואף במסגרת המצומצמת, והרומנטית. כבר לא צריך להזמין אורחים כדי לשכור סרט טוב ולהכין הר של פופקורן....
פופקורן.jpg

 
תגיות: שומן, פחמימות, סיכון בריאותי, לייט, דל שומן
 

מאכל פופולרי

את הפופקורן ניתן למצוא כיום בכל בית קולנוע המכבד את עצמו, בקיוסקים, בדוכני רחוב של אירועים גדולים וכמובן במגרש הביתי.  הפופקורן השתלט על הרגלי הנשנוש בכל צפייה בסרט, גם במסגרת הביתית-חברתית ואף במסגרת המצומצמת, והרומנטית. כבר לא צריך להזמין אורחים כדי לשכור סרט טוב ולהכין הר של פופקורן....

 

ערך תזונתי

הפופקורן הינו גרגרי תירס ולכן שייך למשפחת הפחמימות, או ליתר דיוק, למשפחת הדגנים.  הוא מכיל כמות גבוהה של פחמימות - 69 גרם/100 גרם, מעט חלבון 12.5 גרם/100 גרם, ודל בשומן 4%-5% שומן. הפופקורן עשיר בסיבים תזונתיים, בעיקר בסובין שהוא סיב בלתי מסיס - 27.5 גרם/100 גרם. מכאן שהפופקורן נחשב למזון דל שומן, יחסית ועשיר בסיבים, לכן אין פלא שמבחינה תזונתית ניתן לשלבו בכל דיאטה. למשל,  3 כוסות פופקורן מוכן (ללא טיגון) יכנסו בתפריט היומי במקום פרוסת לחם אחת (מנת פחמימות). הבעיה מתחילה כאשר בתהליכי ההכנה מוסיפים שמן, חמאה או מוצרים נוספים, המעלים את מדד השמנוניות של הפופקורן.

 

פופקורן על המדף

יש מגוון אפשרויות לרכישת הפופקורן, להכנה ביתית על הגז/מכונה/מיקרוגל. בשל האופי השונה מאד בהכנה, אליו פונה המוצר, יש שוני גדול מאד בערך הקלורי והתזונתי של הפופקורן שיתקבל ממיקרוגל, מסיר או ממכונה חשמלית.

הפופקורן הטבעי המגיע בבקבוקי פלסטיק שקופים, מכיל 312 קלוריות (25 קלוריות לכוס של פופקורן מוכן), 12% חלבון, 69% פחמימות ורק 5% שומן. בנוסף,  הגרגרים יכילו גם מעט סידן, ברזל וויטמינים מקבוצת B. ניתן למצוא על המדפים גם אריזות למיקרו הכוללות 3-6 שקיות ומהוות פתרון קל ואידיאלי לאירוח קליל וקופצני, במיוחד מול סרט מתח מפחיד או ערב זוגי עם דגש על רומנטיקה וזרימה... עם זאת, כאשר מכינים את הפופקורן בתעשייה, עבור הכנה מהירה במיקרוגל, קופצות הקלוריות ואחוזי השומן איתן.

 דוגמאות:

  • פופקורן טבעי-  יכיל 400-504 קלוריות עם תכולה של 18%-30% שומן!!! (למרות שהוא אמור להיות "טבעי").
  • פופקורן בטעם חמאה-יכיל 528-228 קלוריות עם תכולה של 20%-26% שומן.
  • פופקורן בסגנון אמריקאי- יכול להגיע בקלות ל- 35% שומן!...
  • יש גם פופקורן לייט-אשר איננו תחליף למילה "דיאט", אך מכיל רק 7% שזה נחשב למעט, בהשוואה לערכים המופרזים בשאר האריזות.

 

מי צריך להיזהר מהפופקורן

הפופקורן קשה לעיכול, יחסית ולא מתאים לאנשים עם בעיות במערכת העיכול. לא מדובר רק באחוז הסיבים הגבוה שבפופקורן, הבעיה נובעת מהקליפה הקשה הנוצרת בעת הכנתו. למערכת העיכול קשה מאד לפרק את הקליפה והיא עלולה לפצוע את דופן המעי, במידה לא עברה פירוק טוב בקיבה. אנשים הסובלים ממחלות במערכת העיכול, דלקות, פצעים, פוליפים או בעיה בתנועתיות של המעי (מעי עצבני, עצל וכו') עלולים לסבול מכאבי בטן חזקים ולהגיע, אפילו, עד לחסימת מעיים. כמו כן, לא מומלץ לתת פופקורן לתינוקות או ילדים צעירים, שמערכת העיכול שלהם עדיין לא בשלה, או לסובלים מעצירויות. מכאן שלמי שמודע לבעייתיות של תפקוד מערכת העיכול שלו, הייתי ממליצה, בשלב זה, להימנע לחלוטין מפופקורן.

 

גיוונים בפופקורן

גם בענף הפופקורן, אשר שומר, בדרך כלל, על צורה מסורתית ומוכרת של "פתיתי שלג לבנים ומלוחים" יש וריאציות וגיוונים. למשל, אריזות פופקורן ורוד- מתוק. ניתן לקנות באריזות סגורות פופקורן עם דבש בעל גוון צהבהב ובארה"ב יש אפילו ברזים של תוספת "רטבים" לפופקורן, כאשר קונים בקולנוע. למשל, תוספת חמאה, או רטבים מתוקים...אין גבול לגיוון ולצורות בהן אנשים בוחרים לאכול את הנשנוש החביב והמלוח (בדרך כלל..).

 

אז כמה זה עולה לנו בקולנוע?

לא, הכוונה אינה למחיר הכרטיס או לזמן הממושך של הפרסומות בהתחלה (ממש נורא!) הכוונה לגדלים המשתנים של "דליי" הפופקורן אותם אנו רוכשים בכניסה לסרט או בהפסקה. הרי סרט בלי פופקורן זו לא אותה חוויה ויש ההולכים במיוחד, על מנת להנות מהנשנוש וההרגשה. כיום יש לפחות 3 גדלים של קרטונים ל"העמסת" פופקורן בכל בית קולנוע המכבד את עצמו. מבחינה קלורית, הקטן ביותר יכיל כ- 250 קלוריות, הבינוני 400 קלוריות והענק עלול להגיע גם ל- 800 קלוריות!!!. האמת שמי שאוכל את הקרטון הענק לבדו, גם ככה נחנק מהכמויות, אז אולי מגיע לו...

 

 

עצה שימושית- להכין לבד עם פחות שומן

 הכינו פופקורן ללא שומן והוסיפו מלח לפי הטעם. ניתן לעשות זאת בעזרת מכונות מיוחדות המקפיצות את הפופקורן החוצה בעזרת אויר חם. מי שאין לו מכונה, יכול לקחת מעטפת דואר גדולה וחומה, להכניס לתוכה את הגרגירים, לסגור ולהכניס למיקרוגל. כך נקבל את אותו המוצר אך עם אחוז שומן נמוך בהרבה. שיהיה בתאבון...

buttom.jpg