top of page

מתכונים

מתכון ירקות אנטיפסטי

אנטיפסטי- כרובית וגמבה ב-2 צבעים
3-4 יחידות

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני,  דל פחמימות, עשיר בסיבים

 

ֿקר לכם לאכול סלט בחורף?

כאשר עונות השנה משתנות ומזג האוויר מתקרר, לפעמים מרגישים שיירד החשק לסלט ירקות טרי. הסיבה יכולה להיות בהחלט הרתיעה הטבעית של הגוף לאכול דברים קרים. יש אנשים שמוצאים פיתרון לבעיה בכך שהם מוציאים את הירקות מהמקרר מראש כדי שיהיו בטמפ׳ החדר כאשר הם חותכים את הסלט ואז קל להם יותר להנות ממנו.

רעיון נוסף שמתאים במיוחד לימי החורף הוא לשלב ירקות אפויים/אנטיפסטי בתוך הסלט הטרי. הכנה של ירקות בתנור יכולה להיות מאד קלה ופשוטה ורק צריך לבחור מראש מה אתם אוהבים שלב בסלט.  המגוון גדול ויכול לכלול פטריות, קישואים, כרובית, כרוב, ברוקולי, גזר, בצל, עגבניות שרי, פלפלים ועוד.

במתכון שאני הכנתי ומשתפת אותכם כאן, בחרתי להכין את האנטיפסטי מכרובית, גמבה בשני צבעים ובצל. התיבול מאד פשוט וגם אופן ההכנה. את הירקות הכניתי לפני ארוחת הערב ושמתי בקערה על השולחן ליד הסלט. מי שרצה ערבב את האנטיפסטי בסלט האישי שלו ומי שרצה לאכול אותו בנפרד כמובן יכול לעשות זאת גם ללא הסלט הטרי. בסוף הארוחה הקערה של האנטיפסטי היתה ריקה (!) וזאת למרות שהכנתי תבני גדולה...

אני באופן אישי מאד אוהבת לאכול ירקות אנטיפסטי חמים בשילוב עם קוביה של גבינה בולגרית. הירקות החמים בשילוב עם הגבינה המלוחה הקרה אהוב עלי במיוחד ומזכיר לי מנה שהיתה מוגשת בעבר בבר אופנתי בתל אביב ברח׳ קינג ג׳ורג׳  (״הסטולי״ אם משהו זוכר...).

כאמור, המתכון מאד פשוט להכנה ואפשר לשלב את הירקות האפויים בכל ארוחה (חלבית/בשרית) כתוספת מגוונת עשירה בטעמים בערכים תזונתיים.

המרכיבים:
1 ראש כרובית מחולק לפרחים בגודל בינוני
2 גמבות בצבעים שונים חתוכות לרצועות
1 בצל גדול חתוך לפסים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה מלח גס
1/4 כפית אבקת שום
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחמים את התנור ל-200 מע״צ
מערבבים את כל הירקות החתוכים בקערה גדולה
בכוס מערבבים ביחד את כל מרכיבי התיבול- שמן זית, מלח, אבקת שום ופלפל שחור
שופכים את התיבול על הירקות בעקרה ומערבבים היטב
פורסים את הירקות על בתבנית אפיה על גבי נייר אפיה.
אופים במשך 40-30 דקות

בתאבון

 

הירקות פני שנכנסו לתנור 

ירקות בתנור אנטיפסטי
bottom of page