מתכונים
פשטידת כרובית, גמבה ובצל
8 יחידות
קטגוריות: צמחוני, דל פחמימות, עשיר בסידן, עשיר חלבון
לפשטידה של כרובית עם בצל וגמבה מוקפצים יש טעם מיוחד! הקפצת הבצל והגמבה במחבת לפני הוספתם לבלילה עם הכרובית, נותנת לכל המנה טעם ״מקורמל״ של מתיקות עדינה אבל לא כמו של קינוח, אלא כמו מנה שבושלה לאורך זמן וצברה טעמים מיוחדים.
הבסיס של הפשטידה היא הכרובית ולכן בפועל הפשטידה דלת קלוריות ודלת שומן. היא נהדרת כארוחה קלה ביחד עם סלט וגבינות בצג, וגם יכולה להתאים מאד לארוחה יותר חגיגית בה מכינים מנות רבות לאירוח, בראנץ׳ או סתם ארוחת ערב משפחתית בה רוצים לגוון את המנות הקבועות.
המצרכים: ירקות
כרובית (ראש בינוני או חצי ראש גדול)
בצל גדול- חתוך לקוביות/רצועות
גמבה שלמה חתוכה לרצועות.
הכנת הירקות:
על מחבת עם מעט שמן (כף) מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הגמבה למשך 10 דקות (עד שהגמבה מתרככת).
מחלקים את הכרובית לפרחים בינונים ומכניסים לבישול במשך 10 דקות במים רותחים.
בלילה:
-
גביע קוטג׳ 5%
-
גביע גבינה לבנה 5%
-
2 ביצים
-
2 כפות קמח תופח
-
מלח- חצי כפית.
-
פלפל שחור גרוס גס (לפי הטעם).
-
מערבבים את כל חומרי הבלילה יחדיו בקערה גדולה. כאשר מתקבל מרקם אחיד מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב יחדיו.
אפיה:
תרסיס שמן קל לאפיה או מעט שמן זית+ מברשת.
נייר אפיה, נייר כסף
אופים בחום של 200 מ״צ למשך 50 דקות.
מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 15-20 דקות עד להשכמה של החלק העליון של הפשטידה.
לאחר האפיה נותנים לפשטידה להתקרר ומחלקים אותה ל-8 פרוסות שוות.
ערך תזונתי לפרוסה אחת של פשטידה:
קלוריות- 130-150 קלוריות
חלבון- 11 גרם
שומן- 5 גרם
פחמימות- 11 גרם
בתאבון