מתכונים
מיני שיפודי חזה עוף בנינג׳ה
4 מנות
קטגוריות: ללא גלוטן, עשיר חלבון, דל שומן, ללא פחמימות
חזה עוף הוא אחד מסוגי הבשר הכי רזים ועשירים בחלבון. הוא נהדר להכנה של מגוון רחב מאד מאכלים: צלייה על מחבת/גריל, אפיה בתנור, מרקים, מוקפץ, קציצות ותבשלים. אפשר להכין בטעמים מגוונים של חריף, חמוץ-מתוק, פיקטני או פשוט עם מלח ופלפל שחור. איזו טעם שתבחרות, חזה עוף ישתף פעולה!
הכנה של שיפודי עוף תמיד היתה חביבה עלי במיוחד (ועל ילדי), אבל איכשהו זה תמיד נשמר לאירועים מיוחד כאשר עשינו ״על האש״ בחגים או במסיבות משפחתיות. הכנת שיפודי עוף יכולה להיות פשוטה וקלה ואף להפוך להיות ״יומיומית״ כאשר משתמשים במכשיר הנינג׳ה. מדובר בהכנה מהירה (כמה דקות בלבד!) בלי ריחות, בלי עשן ובלי הרבה לכלוך!
את המתכון שאני רוצה לשתף הכנתי לארוחת שבת משפחתית כאשר הבן שלי (14) חזר לאחר טיסה ארוכה למחנה קיץ בארה״ב. היה לי חשוב להכין לו משהו שירגיש הכי ״ישראלי״ לאחר שקיטר על האוכל האמריקאי... (טוב בגיל הזה הרי תמיד צריך לקטר על משהו). הכנה של שיפודים על האש/גריל בחוץ לא היתה אפשרית והחלטתי להכין אותם במכשיר הנינג׳ה ממש לפני כניסת השבת. המשימה עברה בהצלחה וקבלתי את אישור למנה!
זהו מתכון קל ופשוט וגם הילדים יכולים לעזור בהכנות (הכנת השיפודים) או ממש לתפעל את מכשיר הנינג׳ה לבד בגיל ההתבגרות. אפשר להכין את השיפודים מראש ולהקפיא, להוציא את הכמות שרוצים עבור היום בא ולהכין ממש לפני הארוחה.
מרכיבים:
600-700 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
שיפודי במבוק מיני
לתיבול:
רבע כוס שמן זית
2 כפיות תבלין ״על האש״
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
1/4 פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים ביחד את התבלינים ביחד עם שמן הזית
מניחים את קוביות העוף בקערה ומוסיפים את השמן עם התבלינים
מערבבים היטב ונותנים לכל לנוח במקרר 1-4 שעות.
מסרים את קביות העוף על שיפודים (כ-3 על אחד)
הכנה בנינג׳ה:
משתמשים בפלטת הפסים על תוכנית גריל, להבה עוצמה 3.
מחמימים את הנינג׳ה לחום המתאים ומסדרים את השיפודים על הפלטה
זמן הכנה- 6-7 דקות, אין צורך להפוך.
אם אתם אוהבים את השיפודים יותר שרופים אפשר להוסיף עוד 1-2 דקות אבל היזהרו של יתייבש.
טיפ חושב: שלא יתייבש!
הבשר של החזה עוף רזה ולכן עלול להתייבש מהר לאחר ההכנה. לכן ממליצה להכין את השיפודים סמוך מאד לזמן הארוחה ולא לתת להם לחכות לאחר ההכנה כדי שלא יתיבשו.
הכנה על הגריל/מנגל:
מתכון זה מתאים כמובן להכנה על הגריל החשמלי/מנגל גחלים/גז.
זמן הבישול כמובן צריך להיות מותאים לעוצמת האש וכן חשוב להפוך את הבשר לקבלת צליה אחידה.
בתאבון