מתכונים
רולדה במילוי בשר טחון
2 רולדות
קטגוריות: עשיר חלבון, עשיר ברזל, עשיר ויטמין B12
יש הרבה דרכים בהן אי אוהבת למלא מאפים. הבחירה בבשר בקר טחון יכולה להיות דרך נהדרת לשלב מנה עיקרית בצורה קלילה יותר בארוחה. כאשר אני בחורת בשר בקר טחון אני מקפידה לבקש שיטחנו לי חלקים נטו של בשר עם כמה שפחות חלק שומן.
הבקר הינו מקור חשוב בתזונה לחלבון, ברזל וויטמין B12 וגם אם לא משלבים אותו הרבה בתפריט בגלל ערכי כולסטרול, כן אפשר לתת לו מקום פעם בשבוע, תוך בחירה של חלקים רזים. הוא חשוב במיוחד לילדים בשלבי גדילה ולספורטאים שנמצאים בעומס אימונים.
את רולדות הבשר הטחון אני נהנת לשלב כחלק מהמנות לארוחת השבת המשפחתית. כל פעם יש מאפה במילוי שונה (ראה גם את מתכון המאפה במילוי תפו״א כאן באתר), ואני רואה שמאפה הבשר הטחון נחשב לאוהב במיוחד בקרב ילדי. הוא פשוט להכנה ומהיר לחיסול ידי בני משפחתי :)
המצרכים:
חצי גליל בצק פילוס תורכי* (אני משתמשת של חברת מעדנות)
2 כפות שמן
חצי ק״ג בקר טחון (אפשר לגווף עם חצי הודו טחון וחצי בקר)
מיכל של רוטב פסטה שילדים אוהבים (אני משתמשת של חברת פריניר).
ביצה טרופה (למריחה מעל הבצק)
*המלצה- את גליל הבצק הקפוא אני מעבירה לפחות חצי יום מראש למקרר כדי שיפשיר ואוכל להתחיל לעבוד איתו מידית ברגע שארצה.
הוראות הכנה:
הכנת המילוי:
במחבת רחבה מחממים 2 כפות שמן ומוסיפים את הבשר הטחון
מערבבים בעדינות במשך 2-3 דקות, עד שהבשר משנה צבעו לאפור בהיר.
מוספים את מיכל רוטב העגבניות לפסטה ומערבבים היטב עם הבשר.
על אש נמוכה נותנים לבשר להתבשל ברוטב בעוד 5 דקות כאשר מידי פעם מערבבים.
שימו לב שנוצרת מילים סמיכה ולא נוזלית.
נותנים למילית להתקרר.
אפשר גם להכין יום ראש ולתת למילית לחכות במקרר על שרוצים להתחיל באפיה.
הכנת רולדות:
מחממים מראש את התנור ל-250 מע״צ
פותחים את גליל הבצק על בסיס ישר וחותכים חצי להמשך העבודה
החצי השני יכול לחזור למקפא.
מחלקים את עלה הצק שנשאר לחצי בעזרת סכין ומניחים באמצע כל חלק, לאורך כל חלק, כחמצית מכמות המילוי.
שימו לב לפזר את המילוי בצורה אחידה על הבצק באמצע אך לשמור מרחק של 1 ס״מ לפחות מהקצוות.
עוטפים את המילוי משני הצדדים ליצירת גליל/רולדה ומהדקים בעדינות בקצוות בנקודות החיבור על גבי המאפה (הידוק עדין אבל חשוב כדי שלא יפתוח במהלך האפיה).
מהידקים היטב את אזורי החיבור של הבצק לאורך הגליל כדי לוודא ששני חלקי המעטפת לא פתוח.
מניחים את הרולדות בתבנית אפיה, על גבי נייר אפיה.
אני נוהגת למתוח בעדינות את המאפה לפני שמנחים בתבנית על מנת שיהיה ארוך יותר ויתאים לגדול התבנית.
מורחים את הבצק בביצה טרופה עם מברשת ומכניסים לתנור.
אפיה:
אופים במשך 10-15 דקות על חום של 250 מ״צ
לאחר שהחלק העליון של המאפים השחים, מורידים את החום ל-200 מ״צ למשך 30 דקות נוספות.
לאחר האפיה מוצאים את הרולדות ונותנים להן להתקרר.
לפני ההגשה חותכים כל מאפה ל-10 חתיכות ומגישים.
בתאבון