top of page

מתכונים

1_edited.jpg

סלט חצילים חם
2-3 מנות

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני,  דל פחמימות

 

כאשר נהיה קר בחוץ קשה לי לאכול סלט! 
אני תמיד מחפשת אופציות של מנות חמות להכין שיחליפו את הירקות הטריים והסלטים. לאחרונה החציל קורץ לי ממדפי הסופרים אבל גירסה מטוגנת לא באה בחשבון! לעומת זאת, לסלט חצילים חם שאפשר לשלב ליד מנה עיקרית/בשרית חמה או כממרח על לחם קלוי הוא דבר שאני מאד מתחברת אליו. את המטרות שלי היא לנסות לחקות את הטעם ה״מטוגן״ של החציל בלי בפועל להשתמש בהרבה שמן.

המתכון שאני מציעה לכם להכין כאן עם החציל היא מנה שאפשר לאכול במזג אוויר קר וגם חם. כן, המתכון מתאים לכל עונת השנה אך בחורף יש לו אצלי מקום מיוחד כאשר אני מגישה את סלט החציל בגרסה החמה לשולחן המשפחה.

 

המצרכים:

  • 1 חציל טרי חתוך לקוביות

  • גמבה בינונית חתוכה לקוביות/רצועות

  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות (לא צריך לקצוץ)

  • 2 כפות שמן

  • תרסיס שמן

  • 1 כף רסק עגבניות

  • 1 כפית שטוחה של מלח

  • 1/8 כפית פלפל טחון

  • 3/4 כוס מים רותחים

 

אופן ההכנה

מחממים בסיר רחב 2 כפות שמן על אש בינונית.

כאשר השמן חם מוסיפים את הבצל ומערבבים בעדינות עד שמזהיב.

מוסיפים את קוביות החציל ומערבבים בעדינות.

מרססים מלמעלה עם ״תרסיס השמן״ כ-2 שניות (לוודא שמכסים את כל תכולת הסיר).

מכסים במכסה למשך 4-5 דקות (לערבב מיד פעם)

מוסיפים את הגמבה וממשיכים לבשל בסיר סגור במשקל 4-5 דקות.

מערבבים 1 כף רסק עגבניות עם 3/4 כוס מים רותחים ומוסיפים לסיר.

מערבבים בעדינות, מוסיפים את המלח והפלפל ומכסים את הסיר.

מורדים את האשר ללהבה קטנה.

נותנים לסלט להתבשל בסיר סגור במשך 35-40 דקות (מערבבים מידי פעם שלא ידבק/ישרף).

אם נראה לכם שיש מעט מיד נוזלים, אפשר להוסיף עוד רבע כוס מים רותחים לקראת סוף הבישול.

המנה מוכנה כאשר החצילים רכים והתבשיל נראה רך וסמיך.

בתאבון

2_edited.jpg
bottom of page