מתכונים
תבשיל 2 סוגי עדשים עם 2 צבעי פלפלים
8-10 מנות
קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני, טבעוני, עשיר בסיבים תזונתיים
אצלנו בבית אוהבים תבשילי עדשים. הילדים משלבים אותן ביחד עם אורז, סלט או כל דבר אחר שיש בארוחה. אני אוהבת תבשילי עדשים כי הם יחסית פשוטים להכנה ומאד מזינים מבחינת הערכים התזונתיים (חלבון, פחמימות מורכבות, סיבים תזונתים, מינרלים חיוניים) וגם, הן מאד משביעות ולא מרגישות כבדות לאחר הארוחה כמו קטניות אחרות.
יתרון נוסף הוא שאין צורך להשרות את העדשים לפני הבישול וגם זמן הבישול לא יותר מ-50-60 דקות על אש קטנה. את העדשים אני אוהבת להכין במספר טעמים והפעם אני רוצה לחלוק אתכם את המתכון בו משתלבים גם פלפלים בשני צבעים והכיון הכללי של התבשיל הוא בטעם ״חמוץ-מתוק״ עדין.
המצרכים:
2/3 כוס עדשים ירוקות
1/3 כוס עדשים שחורות
1 גמבה אדומה חתוכה לפסים
1 פלפל ירוק או צהוב חתוך לפסים
חופן פטרוזליה טרייה חתוכה גס
2 כפות שמן זית
2 כפות סילאן
3 כפות חומץ בלסמי
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
מחמים את השמן זית במחבת ומוסיפים את רצועות הפלפלים.
מערבבים קלות בסיר עד 2-3 דקות
מוספים את הפטרוזליה ומערבבים למשך עוד 2 דקות.
מוספים את הסילאן והחומץ הבלסמי לסיר, מערבבים ונותנים עוד 1-2 דקות לפלפלים לספוג את הנוזלים.
מוסיפים לסיר את 2 סוגי העדשים ומערבבים בעדינות.
את המלח והפלפל מוסיפים לתוך כוס עם מים הרותחים, מערבבים קלות ומוסיפים לסיר. מוסיפים עוד כוס מים רותחים לסיר ומערבבים הכל בעדינות.
מכסים את הסיר במכסה, מגבירים את האש ללהבה גבוהה ומביאים את הכל לרתיחה.
מורידים את הלהבה ל״אש קטנה״ ומבשלים במשך 50 דקות.
התבשיל מוכן כאשר העדשים רכות והמים התנדפו.
הערה- אפשר להשאיר מעט נוזלים בסיר אם אתם מעדיפים את התבשיל יותר נוזלי.
בתאבון!