מתכונים
מרק כתום דל פחמימות
4-5 מנות
קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני, דל פחמימות, עשיר בנוגדי חמצון
מרק כתום הוא אחד מסוגי המרקים הכי אהובים, ובמיוחד בחרוף הוא להיט במטבח. יש הרבה גרסאות להכין אותו עם שילוב מגוון של ירקות וטעמים. רוב הגירסאות של המרקים הכתומים מכילים בטטות ולפעמים גם תפוחי אדמה. ירקות אלו עשרים בפחמימות ולכן יש החוששים לשלב מרק כתום בתפריט.
הפעם אני רוצה להציע לכם את הגרסה שלי למרק כתום עשיר בטעמים ודל בפחמימות. בגרסה הזו המרק הכתום מקבל את הטעם העשיר שלו בעיקר מהגמבה ומהעגבניות בלי לשלב בכלל בטטה או ירקות אחרים פחמימתיים. אצלי בבית אהבו את הגרסה הזו. מזמינה אתכם לנסות בעצמכם ולרשם לי מה דעתכם :)
המצרכים:
-
2 כפות שמן
-
בצל חתוך לקוביות
-
2 עגבניות חתוכות לקוביות
-
2 גזרים חתוכים לעיגולים/מקלות
-
1 גמבה חתוכה לרצועות/קוביות
-
1 כף של רסק עגבניות (כ-50 גרם)
-
1 כפית שטוחה של מלח
-
1/4 כפית פלפל
-
2 כפות אבקת מרק עוף (לא חובה)
-
מעט קינמון
-
2 ליטר מים רותחים
אופן ההכנה
מחמים בסיר גדול 2 כפות שמן.
מוסיפים את הבצל ומערבבים בעדינות.
כאשר הבצל מזהיב, מוסיפים את שאר הירקות (גזר, עגבניות, גמבה) ומערבבים בעדינות.
מכסים במכסה ממשיכים לערבב מידי פעם במשך 5-10 דקות. המטרה לרכך את הירקות וגרום להם להתחיל להוציא נוזלים.
מוספים כף רסק עגבניות ומערבבים את הכל ביחד.
מוסיפים 2 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מורידים לאש נמוכה, מכסים במכסה ומבשלים במשך שעה.
לקראת סוף השעה מוספים את התבלינים (מלח, פלפל שחור, מעט קינמון, 2 כפות אבקת מרק עוף).
כאמור, מי שלא מעוניין, יכול לוותר על אבקת המרק ולהגדיל במעט את כמות המלח והקינמון.
אם אתם לא מתחברים ל״קינמון״- לא חובה!
לאחר שהמרק מוכן והירקות רכים, מורידים מהאש וטוחנים את התוכן של המרק עד שמקבל מרקם חלק.
בתאבון