מתכונים
פשטידת פסטה, גבינות ובזיליקום
4-5 סועדים
קטגוריות: צמחוני, עשיר בסידן
לפעמים מנה אפויה יכולה להיות כמעט ארוחה מלאה. כזו היא פשטידת הפסטה הקלה להכנה שאני רוצה לשתף אתכם היום במתכון שלה. הפשטידה מכיל פחמימות (מהפסטה) וחלבונים (גבינות וביצים) וכמות גבוהה של סידן. בתוספת סלט ירקות טרי ליד זו כבר ממש ארוחה מלאה ומאוזנת (כן, יש גם מעט שומן משלב הזהבת הבצל).
אני אישית אוהבת להשתמש בפסטה פנה עבור פשטידה זו אבל אפשר לבחור כל צורה אחרת של פסטה שאתם אוהבים.
טיפ נוסף, לדעתי הטעם של הפשטידה אפילו משתבח ביום למחרת ולכן לפעמים אני נוהגת להכין אותה יום מראש.
הפשטידה טובה גם במקרים שנשארו לכם שאריות מערב פסטה קודם שלא הצלחתם להשתלט על כל עמות הפסטה שהכנתם. אין בעיה ביום למחרת להפוך את שאריות הפסטה לארוחת פשטידה מזינה וטעימה. שווה לנסות!
המצרכים:
250 גרם פסטה יבשה (פנה, בורג, פפיונים)
1 גביע גבינה 250 גרם (3-5%)
1 גביע קוטג 250 גרם (3-5%)
2 ביצים
2 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות.
6 עלי בזיליקום טרי
1 כפית שטוחה של מלח
1/4 פלפל שחור
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ליום 200 מע"צ.
מכינים את הפסטה לפי הוראות ההכנה. כאשר הפסטה מוכנה, שוטפים אותה ונותנים לה כמה דקות להתקרר.
מחממים במחבת 2 כפות שומן ומוסיפים את הבצל בפרוס. מערבבים בעדינות את הבצל במחבת ונותנים לו כמה דקות עד שמזהיב.
בקערה גדולה מערבבים ביחד את הגבינה, קוטג, ביצים, מלח, פלפל שחור.
חותכים את עלי הבזיליקום לרצועות דקות ומוסיפים לקערת הבלילה ביחד עם הבצל המקורמל.
מערבבים את הבלילה היטב ומוסיפים את הפסטה המוכנה.
מערבבים הכל היטב ביחד.
מעבירים לתבנית אפייה ששומנה מראש (אפשר בשמן או בתרסיס שמן לאפיה).
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
לאחר 40 דקות מורידים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, על מנת להשחים את החלק העליון של הפשטידה. מי שרוצה שהחלק העליון יהיה יותר שחום יכול לעלות את החום בתנור בסוף האפיה (10 ד אחרונות) ל-240 מע"צ.
גיוונים לבלילה:
אפשר להוסיף את אחד המרכיבים או כמה ביחד. הכל לפי מה שאתם אוהבים בפשטידה שלכם.
- חצי כוס זיתים חתוכים
- 4 פרוסות של עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות.
- 100 גרם גבינה בולגרית 5% לתוכה לקוביות קטנות.
בתאבון