top of page
תמונת הסופר/תיעל דרור

10 טיפים איך לעודד ילדים לאכול פירות?


פירות נחשבים לאחד מסוגי המזונות הכי הבריאים בתפריט שלנו. הפירות מכילים הרבה ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים. למרות המתיקות הגבוהה של הפירות, חלק מהילדים לא מוכנים לטעום בכלל פירות, אחרים אוכלים רק מגוון מצומצם ויש ילדים שדווקא נהנים מאכילת פירות אבל בפועל לא אוכלים אותם בצורה שגרתית בתפריט היומי.



חשוב שהפירות יהיו זמינים ונגישים עבור הילד


לא מעט הורים המתמודדים עם השאלות: איך לעודד ילדים לאכול יותר פירות? איך לשלב נכון את הפירות בתפריט היומי ומה הם הכללים החשובים ליצור יותר הזדמנויות של הילדים להיחשף/לטעם/לאכול יותר פירות? בכתבה הנוכחית אספתי 10 טיפים שיכולים לעזור לכם לשלב את הפירות בצורה יותר פשוטה בתפריט היומי של הילדים. אל תצפו שהשינוי יהיה מידי! זהו תהליך שדורש התמדה, חשיפה, נגישות והרבה סבלות.


10 טיפים לעודד את הילדים לאכול יותר פירות


1. חשיפה- זכרו את הכלל הפשוט: מה שלא רואים מול העיניים, לא קיים מבחינת הילד! ילדים צעירים וגם ילדים בוגרים שיכולים לגשת למקרר לבד ולהוציא פרי בעצמם, לא יעשו זאת במרבית המקרים אם הפרי לא נגיש ומוכן לאכילה. עצם הראיה של הפרי במקרר בעת פתיחה ספונטנית של הילד, חשובה ואין הכוונה לראיית הפרי עדין ארוז בתוך שקית הקניות או מוחבא בתוך המגירות הפנימיות של המקרר. הפרי צריך להיות מוצג במקום נוח לראיית הילד במקרר או על השולחן/שיש במטבח.


2. נגישות- כאשר אתם רוצים לעודד את הילד לשילוב פירות, חשוב לזכור להוציא את הפרי מהמקרר, לשטוף, לחתוך (במידת הצורך) ולסדר יפה בצלחת/קערה על השולחן. נגישות לאכילת הפרי תעלה במאות אחוזים את הסיכוי שהילד ייקח ויאכל.


3. בגובה העיניים של הילד- הציבו את הצלחת בגובה המתאים לילד. אל תשימו את צלחת הפירות במדף גבוה במקרר או על השיש כאשר הילד לא רואה ולא יכול לגשת בקלות. תכננו את המקום של צלחת/קערת הפירות בדיוק במקום שמתאים לגיל/גובה הלילד כך שיוכל להיות עצמאי בשטח.


4. אסטטיקה- חשוב שהפרי יהיה חתוך או/ו יוגש בצורה אסטטית לעין. אתם לא אמורים לעצב צלחות כמו בתוכניות "מאסטר שף" אבל חיתוך נעים לעין יכול מאד לעורר תאבון ורצון לטעום.


5. חשיפה לכמה חושים- הילד צריך לראות את הפרי, להריח את הפרי וכמובן להרגיש את הפרי באצבעותיו כדי שכמה שיותר חושים יחשפו אל הפרי. ככה נוצר ומתעורר התיאבון ויכולה לפחות הרתיעה הראשונית מפרי חדש שעוד לא טעמו.


6. קערת פרי כחלק מהבית- הציבו באופן קבוע באזור המטבח (למשל על השיש) קערה של פירות שטופים. הנוכחות של הפירות בסביבה הטבעית של הילד יכולה לתרום להורדת הרתיעה שלו מלנסות לטעום אותם.

7. גיוונים- גוונו בצורת הגשת הפירות. לפעמים חיתכו ל"מקלות" דקים לפעמים עבים. עיגולים, קוביות וכמובן שילוב בתוך סלט פירות. אפשרות נוספת היא להכין "שיפודי פירות" צבעוניים שילדים מאד אוהבים או לשלב את הפירות בתוך יוגורט/ג'לי ואפילו בתוך שייק ביתי.


8. הכרות עם פירות העונה- במיוחד עבור ילדים צעירים, שימו לב שהם זקוקים להכרות חדשה עם פירות העונה, בכל שנה מחדש. לילד אין יכולת זיכרון של טעם של הפירות העונתיים מלפני שנה. מכאן שגם אם הילד אהב מאד תפוזים בשנה שעברה, כאשר מתחילה שוב עונת החורף, מבחינתו זה פרי חדש לחלוטין. עשו לו הכרות מחודשת! אותה התייחסות נכונה גם לפירות שהילד לא אהב בשנה שעברה. מאד יוכל להיות שהשנה הוא דווקא יתלהב מהם. לכן הקפידו בכל עונה לעשות הכרות נעימה וטעימה עם הפירות המתאימים לשלבי השנה.


9. דוגמה אישית- הילד צריך לראות את ההורה אוכל פירות כחלק מלמידת הרגלי האכילה החשובים להתפתחותו. אמירה מצד ההורה שפירות חשובים ובריאים בלי שהילד רואה את ההורה אוכל, עלולה להוות מסר הפוך.


10. סבלנות- אם הילד שלכם לא רגיל לאכול פירות, אל תצפו שתוך יום של חיתוך פירות והצבתם על השולחן, הוא יתחיל לאכול. זה לוקח זמן וצריך סבלנות, אבל מה שבטוח הוא שכאשר הילד חשוף יותר לפירות בצורה נגישה וזמינה, עולה הסיכוי שהוא ייקח, יטעם ויאכל.


בהצלחה!


186 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page