הריון הוא לא מחלה! עם זאת, יש צורך להקפיד על כמה הרגלי תזונה חדשים הכוללים בעיקר הימנעות ממזונות שונים העלולים לסכן את בריאות האם והעובר. אין זה אומר שהתפריט היומי צריך להיות דל וחסר גיוון, אך בהחלט צריך לשים לב הרבה יותר לטריות המזון, אופן הכנתו ולהימנע ממזונות המכילים פטריות/עובשים.
מדוע צריך להימנע בהריון ממזונות?
נשים הרות רגישות פי 20 יותר לזיהומים מן המזון בשל ירידה בהגנת מערכת החיסון במהלך ההריון. מכאן שגם מזון שאנשים בריאים שיאכלו ואף אם יהיה מזון מזוהם במעט, בדרך כלל לא יחלו. בנוסף לכך, מערכת החיסון של העובר איננה בשלה ולא מסוגלת להתמודד עם חדירה של חיידקים/וירוסים מן המזון. חלק מהזיהומים עלולים לגרום להפלות בשלבים שונים של ההיריון בשל פגיעה באם ולאו דווקא בשל פגיעה ישרה בעובר.
בשר נא ובשר שלא בושל די הצורך
סטייק שלא עשוי WELL DONE, סטייק טרטר וקרפצ'ו.
ממרחי כבד ובשר שנשמרים בקירור (מצוננים). ניתן לאכול אותם רק אם הם משומרים או ארוזים בצורה שמקנה להם חיי מדף ארוכים.
יש להימנע מנקניקים ופסטרמות.
דג נא
קרפצ'ו דג, סביצ'ה, סשימי וסושי. סושי צמחוני לא מפחית את הסיכון.
לפי משרד הבריאות הישראלי (נובמבר 2006)- יש להפחית באכילת דגי ים גדולים בשל תכולת הכספית הגבוהה.
מאכלי ים שלא עוברים בישול, כגון צדפות.
מוצרי חלב לא מפוסטרים
חלב וגבינות שלא ידוע אם עברו פסטור וכן גבינות בשלות כמו ברי, קממבר, רוקפור וגבינה כחולה.
ירקות ופירות
במסעדות ובאירועים כדאי לוותר על סלטים שלא ידוע כיצד הוכנו וכמה זמן עמדו מחוץ למקרר.
נבטים לא מבושלים, כמו נבטי אלפלפא.
מיצי פירות וירקות שלא עברו פסטור.
מזונות שמכילים ביצים לא מבושלות או ביצים שלא בושלו די הצורך
ביצה רכה, ביצה עין, חביתה שהחלמון בה עדיין נוזלי.
בזמן הכנת עוגות אין לטעום את הבלילה שמכילה ביצים לא מבושלות.
קינוחים- טירמיסו, מוס שוקולד, עוגת מוס, עוגת קרם וכל קרם או קינוח שמכילים קצף ביצים.
מזונות שעלולים להכיל ביצים חיות- רטבים לסלט שמכילים ביצים, כמו רוטב הולנדייז ורוטב לסלט קיסר, מיונז ביתי.
אמצעי זהירות נוספים
חלק מהחיידקים עלולים להיות בקרקע או בצואת חתולים:
לעבוד בגינה עם כפפות וגם בכל הקשור לניקוי ארגזי חול של חתולים.
Kommentare