האם אתם מבשלים בבית? האם מדובר במקסימום חביתה או שמגיעים עד רמה השקעה של סיר קציצות פיקנטי עם אורז בסמטי? האמת, לא משנה מה תבחרו להכין, לבשול הביתי י יש חשיבות אדירה מבחינה תזונתית, בריאות וגם ריגשית עבור המשפחה כולה. רוצים לדעת למה?
המחקרים בשנים האחרונות מראים שישנה חשיבות אדירה למזון איכותי שמכינים בבית המורכב ממזונות טריים ושליטה על מה המרכיבים/תבלינים שמכניסים. אחד הדברים הכי חשובים כדי לשמור על תזונה בריאה לאורך שנים זה להפחית צריכה של מזון "אולטרא מעובד" המכיל כמות גבוהה של מלח, שומן רווי, קלוריות ריקות, חומרים משמרים, חומרי טעם, חומרי ריח, צבעים מלאכותיים ועוד מרכיבים שלא נמצאים בבישול הביתי כי הם תוספות חיצוניות שאמורות להעניק למזון ״ארוך חיי מדף״ ארוכים יותר או/ו להפוך את המזון ליותר מושך לעין (לפעמים אף מטרתם למסך ולטשטש פגמים במזון או/ו חוסר טריות...) בישול ביתי בנימה אישית
בעיניי לבישול הביתי שאני מכינה עבור המשפחה שלי יש הרבה יותר מאשר מ"רק ערך תזונתי" גבוה. זה חינוך בסיסי והעברת מסר שהם חשובים לי ויקרים לי. אני השקעתי! יצאתי לקניות, פינתי את הזמן להכין את האוכל והשקעתי מחשבה מה כל אחד מהם אוהב. תאמינו לי, גם בלי מילים המסר הזה נקלט.
ליצור הרגלי אכילה בריאים לעתיד אל תצפו שילדים שלא רואים את ההורים מבשלים יצרו בעצמם הרגלי בישול למשפחה כאשר יהיו גדולים. זה משהו מאד בסיסי, זו ״דוגמה אישית״ ואני חושבת שיש לז חשיבות גדולה בחינוך הילדים בדיוק כמו להקפיד שהם יעשו שיעורי בית או יסדרו את החדר. אלו דברים שאני רוצה שיחלחלו לתודעה שלהם כחלק מאורח חיים בריא בלי קשר אם הם גרים אצלי בבית או יוצאים לעצמאות בהמשך החיים.
נכון, יש מקרים שלילד יש תשוקה לבישול ובלי קשר למה שראה בבית (סיפורים על שיפים שהיו סינדרלה וצמחו לגדולות... נשמע מוכר?), אבל אלו בודדים. הרוב הגדול של האנשים ימשיכו גם בגיל מבוגר לנהוג לפי מה שראו בבית בגיל צעיר מבחינת הרגלי הבישול והאכילה. חשוב לדעת, גם אם הילדים לא בהכרח אוכלים כל מה שאתם מבשלים, מחקרים מראים ש-40% מהם כאשר יהיו מבוגרים כן יאכלו/יבשלו/יכינו את אותם מאכלים כי זה משהו שנחקק אצלם בתודעה כחלק מתזונה בריאה של המשפחה.
להראות אהבה בכל ביס
כאמור, המסר בבישול הביתי הוא הרבה מעבר רק להזנה של הגוף, הוא גם מספק הנאה, ביטחון, ומבחינתי אני מרגישה שמעניקה אהבה ישירות לילדים ולמשפחה דרך הבישול (גם אם הם לא באמת מבינים את זה).
לא לחייב לבשל כל יום!
לא חייבים לבשל כל יום כדי שהבישול הביתי יהיה חלק מהשגרה התזונתית בבית. נסו לתכנן במהלך שבוע ימים של בישול ביתי קבועים/לסרוגין כאשר מתאים לכם. כן, זה דורש כמובן תכנון שבועי נכון של הקניות. אפשר להכין מראש כמות יותר גדולה כדי שישאר לכמה ימים או לבשל טרי בכל יום (אני לדוגמה מעדיפה להכין תמיד כמות גדולה כדי שישאר גם למחר). מילה לסיכום,
בהקשר ל״בישול ביתי״ הכי חשוב שתמצאו מה מתאים לכם, טעים למשפחה ויכול להפוך לחלק מהשגרה הביתית שלכם. זה מאד אישי ואופי הבישול של כל משפחה שונה, אבל עצם העובדה שתדעו להכניס את זה לשגרת האכילה בבית ותפחיתו אכילה בחוץ או/ו אכילה/קניה של מזון מעובד, כבר יעשה הרבה יותר טוב לכל המשפחה. אני בטוחה שגם אתם תרגישו גאווה קטנה על הצלחה הזו עבורכם ועובר המשפחה. קחו את הבישול הביתי עבור המשפחה כמשימה שלכם לשנה החדשה!
Comentários