להיות אמא טריה זה ממש לא פשוט וזה לא משנה אם זה הילד הראשון או השלישי. נכון שבכל שלב יש קשיים שונים ואילוצים חדשים איתם צריך להתמודד, אך עדיין התלות הרבה של התינוק החדש לא משאיר לך הרבה זמן לעצמך. במקרים אלו גם אין מה לדבר על יציאה לאכילה בבית קפה או מסעדה.
בשלבים בהם התינוק כבר גדל ואת מרגישה שאת חייבת לנשום קצת אוויר מחוץ לחדש השינה, הסלון וסל הכביסה, כאן עולה שוב המשאלה להתאוור בחוץ, לפגוש חברה ובכלל להנות מתרבות הבילוי שאפשר להשתלב בה גם עם עגלה.
עם זאת, לצאת עם התינוק לבילוי מחוץ לבית זו לא משימה קלה. גם אם מדובר רק במסלול פשוט של אוטו, שולחן ישבה במסעדה, אוטו והביתה עדין זה דורש התארגנות רבה. כאשר הצלחת לשבור את מעגל הקסמים של ההתארגנות לפני היציאה, צצה בעיה חדשה: איך בפועל להצליח לשבת ולהנות מהמנה שהזמנת כאשר צריך כל הזמן לתת התייחסות, ליטוף או האכלה לתינוק הקטן שאיתך.
בדיוק בשביל זה, 5 כללים פשוטים ובסיסיים לאמא שיושבת להנאתה בבית קפה או/ו מסעדה (כדי שתמשיך להנות גם כאשר התינוק דורש תשומת לב רבה...)
1) לחתוך את האוכל מראש
כדי לאכול, או לפחות כדי לחתוך ולארגן את המזון בצלחת לפני שהוא נכנס לפה, צריך שתי ידים פנויות. מדובר במיצרך מאד חשוב ונדיר כאשר התינוק שלך עירני. כל עוד הוא ישן המשימה פשוטה וקלה, אך החשש מפני הרגע שיתעורר מכניסה אותך לחרדה.
מה עושים?
מנצלים את "חלון ההזדמנויות" כשהתינוק ישן או מעט רגוע באחד משלבי הארוחה, וחותכים את כל המנה לחתיכות קטנות שאפשר לאכול עם מזלג ביד אחת. נכון שעד עכשו היית רגילה לתוך את מהסטייק, מהפשטידה או מהחביתה רק את החלק שהיה אמור באותו רגע להיכנס לפה, אך עכשו על מנת להבטיח שתצליחי לסיים את הארוחה, הכיני את הכל חתוך מראש ותוכלי להמשיך לאכול גם תוך כדי הנקה.
2) את הקפה בכוס עם מכסה
לפעמים את רק נפגשת עם חברה בבית קפה. לא רוצה לאכול שום דבר, אך בהחלט רוצה להתענג על קפה טוב שמשהו אחר הכין עבורך... זו עלולה להיות גם כן משימה לא פשוטה כאשר יש תינוק לידך בעגלה שדורש תשומת לב לא מעטה. מה גם שלפעמים צריך לקום מהר ולחזור הביתה כאשר התינוק לא מספיק לבכות או עושה בלגן. בסיטואציה הזו אין זמן לבקש חשבון ובוודאי שלא לחכות שיעבירו לך את הקפה לכוס חד פעמית שאפשר לקחת לדרך.
מה עושים?
בעת הזמנת הקפה בקשי מהמלצר להביאו מראש בכוס חד פעמית עם מכסה. כך תוכלי להנות ממספר רב של יתרונות: רמת בטיחות גבוהה יותר בעת שתית הקפה כאשר התינוק נמצא לידך (שלא שיפך עליו), המכסה שומר על חום הקפה לאורך זמן (במיוחד כאשר את כל הזמן צריכה להפסיק את השתיה, כדי לטפל בקטן) וכמובן שמאפשר עזיבה מהירה של בית הקפה בעת הצורך בלי לוותר על הקפה.
3) לשאול מה יש במנה לפני ההזמנה
לאישה מניקה מצטמצם פעמים רבות חופש הבחירה. יש כל כך הרבה מיתוסים, המלצות ואמירות ממה להימנע בעת הנקה, על מנת למנוע גזים אצל התינוק. לפעמים האישה נשארת מתוסכלת עם מגוון מזונות צר מאד. למרות שמחקרים אחרונים גורסים שלא משנה מה האישה אוכלת, הגזים הם תופעה שמתחילה ועוברת מעצמה כאשר מערכת העיכול של התינוק מבשילה בגיל 3 חודשים, עדין יש נשים רבות שבוחרות להימנע ממספר סוגי מזונות.
מה עושים במסעדה?
חייבים לחקור את המלצר בדיוק מה יש במנה בעת ההזמנה. לפעמים השם של המנה בתפריט לא חושף את שלל המזונות והמרכיבים הנמצאים בה. אם האישה נמנעת במודע ממזונות שהיא סבורה שגורמים גזים לתינוק, חשוב שתחקור את המלצר לעמוק האם הם נמצאים במנה. האם יש כרוב, כרובית, תפוזים, קטניות, גבינה ועוד סוגי מזונות שהאישה נמנעת מהם. הרבה יותר פשוט לשאול מראש את המלצר, מאשר לקבל את המנה עם הפתעות לא נעימות ולבקש להחזיר אותה.
4) לשאול על התבלינים
בעת הנקה צריך גם להימנע מתבלינים שעוברים לחלב האם. תבלינים אומנם לא משנים את הרכב החלב אך בהחלט יכולים להשפיע על טעמו. במקרים אלו התינוק עלול לסרב לינוק בשל שינויי הטעם. מה יכול להשפיע על הטעם? בעיקר כמויות גדולות מאד של שום (שבאות לידי ביטוי גם בריח הזעה) ומזון חריף.
מה עושים?
גם כאן חשוב להקפיד ולשאול את המלצר "מה יש במנה?" ולא רק בהיבט של סוגי המזונות אלא לשאול האם המנה מגיעה חריפה? פיקנטית? איזה עישבי תיבול יש בה ואולי לבקש לטעום חתיכה/כמות קטנה לפני ההזמנה.
5) הזדמנות לאוכל מבושל
תינוק חדש דורש המון התעסקות סביבו. לפעמים מרוב תעסוקה והצורך להשלים מיד פעם גם קצת שעות שינה, נושא המזון בבית זוכה להתייחסות מועטה. עבור חלק מהנשים לאחר הלידה, אם אין איזו אמא או חברה שדואגות להביא אוכל מבושל, רוב התפריט מתבסס על אוכל קר ונשנושים. מכאן שיציאה למסעדה היא הזדמנות נהדרת לשלב בתפריט אוכל מבושל עשיר מבחינה תזונתית.
מה כדאי?
אכילה במסעדה זו הזדמנות נהדרת להזמין סטייק בקר או כל מאכל אחר מבושל הכולל בשר בקר. הבקר עשיר בברזל וב-B12 החשובים מאד להתאוששות הגוף לאחר הלידה ובמיוחד בזמן הנקה. אפשרות אחרת, אם דגים לא נכנסים לתפריט השבועי, כדאי מאד לנצל את המסעדה לבחירת דגים כמנה עיקרית ולהנות גם כאן מיתרונות תזונתיים רבים. גם תבשילי ירקות, קטניות ומרקים עשירים יכולים להיות תוספת עשירה לתפריט השבועי כאשר אוכלים במסעדה, ולאפשר לאישה להנות ממזון מגוון ועשיר ביתרונות תזונתיים. את הסלט, הסנדוויצ'ים ושאר המאכלים המהירים, עדיף להשאיר לבית לרגעים פחות נוחים.
Kommentare