top of page
תמונת הסופר/תיעל דרור

לא אוכלים כשעצבניים: 5 כללי זהב לדיאטה

עודכן: 16 בספט׳ 2018


אחת הבעיות העיקריות בדיאטה היא איך לא להישבר בעיצומו של התהליך, וכך להעלות את כל מה שעמלנו למענו בחזרה. דיאטה דורשת חיזוקים ותמיכה כדי להגיע לקו הסיום הרזה והחטוב שאנו שואפים אליו, אך גם לנו יש יכולת לעזור לעצמנו אם נזכור לשנן בשקט (או בקול רם למי שמתעקש) כמה משפטי מפתח שיעודדו את מצב רוחיינו ויחזקו את המוטיבציה להמשך הדיאטה. שימו לב, לפעמים אותו משפט יכול מאוד לעצבן כמישהו אחר אומר לכם אותו, אך עשוי מאוד לעודד כשתאמרו אותו לעצמכם.


הכתבה פורסמה לראשונה באתר YNET בתאריך 13.04.10

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3873240,00.html

אל תכנסו לדיאטה כאילו זה קרב אגרופים

לפניכם חמשת המשפטים החיוניים לשינון כדי להצליח בדיאטה לאורך זמן:


1. ירידה איטית היא ירידה אמיתית

מתסכל להשקיע הרבה כוחות ומאמצים בדיאטה ולראות אחרי שבוע שירדנו מעט מאד במשקל. עם זאת, צריך לזכור שירידה ברקמת השומן מתבצעת לאט וכי צריך לשרוף המון קלוריות כדי לרדת 1 ק"ג נטו של שומן (או ליתר דיוק, 7,000 קלוריות ל-1 ק"ג שומן).

בתחילת התהליך אמנם יורדים מהר, אך הסיבה היא לא ירידה ברקמת השומן, אלא הפחתה של מים וחלבונים. לאחר דיאטה של כמה חודשים, קצב ירידה איטי וקבוע (ממוצע של 1.5-2.5 ק"ג בחודש) הוא הקצב הנכון שמעיד שהירידה שלנו אמיתית. לכן, חשוב לשנן את המשפט בכל הזדמנות לאחר השקילה: ירידה איטית במשקל מוכיחה שאתם שורפים שומן ולא מאבדים שריר או/ו מים, לכן זו ירידה אמיתית שתישמר לאורך שנים.


2. ספורט חייב לבוא עם דיאטה: מבחן הבגדים

או במילים אחרות: לא תמיד המשקל מראה את השינוי האמיתי בשומן.

מאד מתסכל לעשות הרבה ספורט, להזיע ולהרגיש שרירים תפוסים, להרגיש שהבגדים יותר רופפים אך כאשר עולים על המשקל לא רואים שמשהו זז. שימו לב, כאשר משלבים ספורט ביחד עם דיאטה, לא מפרקים את רקמת השריר (כל עוד הדיאטה מאוזנת כמובן) ולכן קצב הירידה יותר איטי בהשוואה לאותה דיאטה בלי ספורט. עם זאת, דיאטה משולבת כזו מחטבת, ההיקפים נעשים צרים והבגדים יושבים עלינו יותר טוב. מסקנה: הקשיבו לבגדים כי זה מה שקובע באמת איך אתם נראים ולא המספרים שבמשקל.


3. לא צריך לפחד מלהיות קצת "רעבים"

מפחיד להיות רעבים בדיאטה. העיניין הוא שאנו לא תמיד זוכרים שגם כשלא היינו בדיאטה, היו רגעים שהיינו רעבים ולא קרה לנו לכלום. גם בדיאטה (בעיקר בתחילתה) יש רגעים של רעב כי אנחנו עדין רגילים לאכול כמויות יותר גדולות. לכן חשוב לא להיבהל מהרעב ולשים לב האם אנו רעבים מתוך "הרגל" או שבאמת הבטן מקרקרת.


4. אל תתנו לעצבים להשתלט עליכם

לשבור את הדיאטה בגלל שמשהו שעצבן או הכעיס אתכם, זה לקלקל את הצלחה שלכם בגלל טיפשות של אחרים.

אל תתנו לאף אחד את הזכות לקלקל לכם את הדיאטה. אם אתם עצבנים, כועסים או מצוברחים בגלל משהו אחר, זכרו כי רק אתם מחליטים מה נכנס לכם לפה, אז אל תכניסו מאכלים שלא בדיאטה בגלל מצב רוח רגעי. לכו לעשות ספורט והוציאו את העצבים בעזרת שרפת קלוריות. כך תוכלו לסיים את הפעילות בהרגשת סיפוק: גם הוצאתם את כל העצבים ועכשיו אתם רגועים וגם קידמתם את הדיאטה עוד צעד אחד (ואפילו שניים) קדימה לעבר המטרה.


5. כשהמשקל "נתקע", הרשו לגוף לנוח לקראת הירידה הבאה

לגוף יש קצב משלו לרדת. כמו שיש עצירות בקצב הירידה במשקל, כך יש גם פעמים בהן אתם יורדים יותר מהר משציפיתם. לכן חשוב לזכור שלגוף יש תוכנית משלו להגיע למשקל הרצוי, ועצירה במשקל יכולה להיות הדרך של הגוף להתכונן לקראת הזינוק הבא. לכן, היו סבלנים ונסו לקבל בהבנה את השינויים בקצב. כל עוד אתם יודעים שאת החלק שלכם בעיסקה עשיתם (תפריט מאוזן לירידה, שתייה רבה של מים, פעילות גופנית ועוד) אין צורך להיבהל מעצירה בקצב הירידה.

55 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page