מכירים את הדרך המגניבה לאכול ענבים קפואים? זה ממש כמו לאכול קרטיב פרי אבל הרבה יותר בריא! (אין תוספת סוכר, אין צבעי מאכל או חומרים משמרים).
איך זה התחיל אצלנו?
אבא שלי קורא להם ״ענבים ארטיק״ והם אצלנו בבית מאז שהייתי ילדה. האמת שזה התחיל ממש בטעות, אשר אבא שלי בהיסח הדעת הכניס את הקערה של הענבים השטופים למקפיא במקום למקרר! כמובן שהוא זכה להערות מצד אמא שלי על הבלבול אבל כאשר טעמנו את הענבים הקפואים, גילנו להיט חדש!
מאז ועד היום אבא לי מכין את ״ענבי ארטיק״ בצורה מכוונת עם הרבה הנאה לכל אירוע של המשפחה/מסיבה/חג או כקינוח טעים ארוחת שבת משפחתית נעימה.
יש יתרונות!
לאכילה של ענבים קופאים יש 2 יתרונות בולטים:
1. הקפאת הענבים שומרת על הערכים התזונתיים שלהם ומאפשרת להנות מהם בצורה שונה שמוסיפה להם ״טוויסט״ מדליק של ממתק קפוא.
2. האכילה של הענבים הקפואים לוקחת יותר זמן ולכן מאפשרת לספק לנו הנאה יותר ארוכה (וכך גם להסתפק בכמות יותר קטנה למי שקשה להפסיק לנשנש ענבים...)
כמה מומלץ?
מנת פרי של ענבים קופאים היא 12 יחידות. מנה זה מכילה כ- 60 קלוריות ו-12 גרם סוכר טבעי. מנה זו שווה בקלוריות לאכול תפוח או אפרסק, אבל תסכימו איתי שהרבה יותר כייפית.
במיוחד עכשו, כאשר אנחנו נמצאים בסוף עונת הענבים (בסתיו), אפשר להקפיא אותם וכך להנות מהם לאורך פרק זמן ארוך יותר של השנה (בהחלט יכולים להישמר במקפיא מעל חודש לאחר ההקפאה).
ממליצה לכם לנסות ולהנות מענבים קפואים כחלק ממנות הפרי היומי שלכם בתפריט.
נסו וספרו לי איך היתה החוויה
Comments