top of page

מתכונים

דג אמנון עם לימונים

פילה דג אמנון אפוי בכיסוי לימונים
4 יחידות

קטגוריות: ללא גלוטן, צמחוני (לאוכלי דגים), דל פחמימות, עשיר בחלבון

את המתכון שאני רוצה לשתף אתכם עכשו הכרתי לפני יותר מ-10 שנים כאשר חפשתי משהו פשוט להכנה עבור ארוחת שישי בה יש גם ילדים וגם אורחים צמחונים שכן אוכלים דגים. נתקלתי במתכון הזה של שף מפורסם (מתנצלת מראש שלא זוכרת את שמו) ומאז הוא מלווה אותנו בתפריט המשפחתי של ארוחות השישי.

אמנון הוא דג רזה, עשיר בחלבון וללא עצמות. הוא קל להכנה אבל חשוב לשים לב שלא יתייבש בעת ההכנה. יש לו טעם אופייני שלא כולם מתחברים אליו אבל עם יודעים לשלב אותו עם התיבול הנכון, הוא יכול להיות מנה נהדרת לכל המשפחה.

המצרכים:
•    4 פילה של דג אמנון
•    2-3 לימונים בינונים+ חתוכים לפרוסות דקות
•    2 כפות שמן זית או תרסיס שמן זית
•    מלח גס לפי הטעם (אני משתמשת בחצי כפית שטוחה)
•    פלפל גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור לחום של 200 מע״צ.
שוטפים את הדג ומניחים בתנית אפיה על נייר אפיה.
הערה- אני בדרך כלל חותכת כל פילה לחצי (חיתוך לאורך) כי כך יותר קל לסדרם בתבנית אבל לא חובה.
בעזרת מברשת, מורחים את כמות השמן זית על כל דג (ללטף בעדינות) או משתמשים בתרסיס שמן זית.
מפזרים על כל הדג בצורה אחידה מעט מהמלח  והפלפל, לפי הטעם.
מסדרים מעל כל דג את פרוסות הלימון. חשוב לשים לב שכל הדג יהיה מכוסה כדי שלא יתייבש.
אופי את הדג במשך כ-30 דקות.

 


ערכים תזונתיים של פילה אמנון מוכן (שימוש ב-140 גרם לפני בישול):

קלוריות- 185 

חלבון- 28 גרם

שומן- 5-7 גרם

פחמימות- 0 גרם

 

לסיכוםמנה קלה להכנה, רזה מבחינת כמות השומן, עשירה בחלבון ובטעם בלי צורך בהרבה תבלנים. 
מתאימה לארוחה קלה בבית ואף לארוחת שישי משפחתית.

בתאבון

דג האמנון המכוסה לימונים לפני שנכנס לתנור

דג אמנון לפני אפיה
bottom of page